Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Binalarda kâin yangın kapıları ve ana kapıların huzurı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği üzere, bir odanın muhtevaindeki farklı bir göz bapsı da kabil.

Dürüst yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye yararlı raporunun düzenınması dâhilin en önemli adımdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya saik vermemesi bâtınin kapatılmalıdır.

Her yangın merdiveninin her iki kanatında korkuluk, küpeşte evet da duvar bulunması gerekmektedir. 

İnsanların hayatını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı bölgelere yayılmasına da handikap olabilir. Bu sayede, yangının yaratması umulur kazançlı etkilerini en aza indirir.

En yaraşıklı fiyatı bulmanız bağırsakin farklı seçenekleri muhaliflaştırmanız ve kaliteli bir yangın kapısına yatırım yapmanız önemlidir. İşte, en münasip yangın kapısı fiyatları incelemesi…

Yangın ivedili durumu esnasında dirilik ve finans güvenliğini esenlamadaki etkinliklerini en üst düzeye çıkarmak için yangın baplarının doğru şekilde seçilmesi ve kurulması esastır.

Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı karınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine hail olan ivedi kalıp kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse cemi cıvıl cıvıl Yangın Çıkış Kapısı olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Yangın bapları ekseri merdiven havadanlukları, koridorlar ve potansiyel olarak yanıcı maddeler veya ekipman çitndıran odalar arasındaki nazik alanlara monte edilmektedir.

Kullanılan kapı fitili derunin esrar sızdırmazlık şpeşı yoksa daha hesaplı kapı fitili kullanılarak henüz ucuz üretim sağlanabilir.

Yangın Sızdırmazlığı: Yangın kapıları, yangın esnasında alevlerin ve esrarın geçişini mâni olmak sinein özel olarak tasarlanmıştır. Yangın sırasında bapnın sızdırmaz olması, yangının gayrı odalara veya binalara yayılmasını engeller.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları dair tüketicileri tembihyor ve iyi fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Kaçış merdivenlerinin cidar, tavan ve temelında tek cihetıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı cidar ve en azca 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile öbür bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page